Uncle Joe
12 januari 2016 21:00
Hej, kul att du gillade bloggen!
Nu vet jag förstås inte hur stor ugn du har men.. 30 personer - Jag tror faktiskt att det blir svårt att servera till så många personer. Säg att det blir förrätt och efterrätt så varje gäst kanske inte behöver äta en hel pizza, men åtminstone en halv pizza är nog vad som krävs. Då är du uppe i femton pizzor som ska gräddas i såpass rask takt så att alla blir mätta ungefär lika fort (om detta är ett krav då). Men skam den som ger sig! Jag är väldigt nyfiken på hur det går för dig!
Du har säkert mer förmåga till ordning och reda än mig, att bjuda hem 30 pers är något som jag aldrig ens drömt om. :)
Jag har haft ett halvt dussin gäster för pizza och bara det var rätt knepigt då det tar tid att fixa topping, grädda osv. Har du möjligen tänkt på att köra flera rätter, varav pizza (kanske 2-3 st) är lite som plockmat?
Då behöver gästerna inte vänta tills nästa pizza blir färdig så att säga. För övrigt var det en som tipsade på min blogg om hur han löste detta med att förbaka en pizza, räkna minuterna för att sedan varva med ny gräddning och sedan lägga in den förbakade pizzan igen i nån minut för att den ska bli varm osv. På så sätt fick han två nygräddade pizzor samtidigt. Detta har jag inte testat men det låter vettigt!
Annars går det utmärkt att frysa ner kalljästa (24 h) degklumpar och sedan tina upp dem för senare bruk.
Jag har inte testat att låta en utkavlad deg stå längre än några minuter. Men om du låter de stå för länge kan de nog torka ut lite och få spruckna kanter. Kanske kan du pensla med lite olja för att undvika detta.
Lycka till!