Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

piZaking

6 januari 2014 01:37

Kan du inte lägga upp en video när du formar pizzan. Inte den som finns på youtube utan din egen Tack.

Uncle Joe

6 januari 2014 15:38

Det finns en liten videosnutt som jag har lagt upp, under 3) Att forma pizzan. Utöver animering/gif så finns det alltså även en videosnutt.

 
Ingen bild

Johan W

30 december 2013 03:48

Sjukt bra sida, har bara gjort lek-pizza tidigare "ICA-recept". Gjorde några pizzor vid nyår 12/13 men tyvärr inga under 2013. Kommer bomba några pizzor nu vid nyår och hoppas de blir lika bra som förra året; penslade hela plattan med olivolja, tomatsås, skinka, ost och så några skivor med salami. Det var det godaste jag någonsin lagat. God fortsättning och åter igen, grattis till världens bästa hemsida för pizza-snickrare!

Uncle Joe

30 december 2013 16:02

Hej!
Verkligen kul att du tyckte om degreceptet! Testa nån gång att köra utan ost och upplev en renare pizzasmak! ;)

En god fortsättning på det snart nya året!

 
Ingen bild

don corleone

27 december 2013 10:58

Kan du skicka en video eller ngt hur du formar pizzan?

Uncle Joe

27 december 2013 22:58

Länk : http://www.youtube.com/watch?v=SjYqw1CLZsA

 
Ingen bild

don corleone

7 december 2013 22:20

Hur får du så runda former på pizzan? Vad är tekniken till det?

Uncle Joe

8 december 2013 13:33

Övning, övning! Finns en youtube-länk i bloggen visar tekniken.

 
Ingen bild

nikke

13 september 2013 13:18

Du borde ge ut dina tips och råd i bokform!

Uncle Joe

13 september 2013 14:25

Det var en najs feedback, tackar. :) Men böcker kostar ju. Internet-tips är gratis :)
Gillar du tipsen får du gärna sprida bloggen så mycket du kan :)

 
Ingen bild

Pexjn

24 augusti 2013 10:47

Hej, följer med intresse ditt i ämnet väldigt kunniga blogg. Om jag missat att knåda degklumparana och bara format dessa till runda bollar, vilken risk löper jag då? Missade nämligen just detta efter sommaruppehållet. Med vänlig hälsning, Peter

Uncle Joe

24 augusti 2013 19:15

Hej, tack för den trevliga kommentaren. :)

Även om du bara kalljäser utan att knåda ordentligt innan, så bildas det gluten ändå, även om glutennätverket blir optimalt om du knådat degen. Men ta det varsamt och känn efter när du pushar ut degen. Återkom gärna med resultaten!

 
Hreidmar

Hreidmar

15 maj 2013 17:44

Hur länge tror du degen klarar sig efter de 24timmar den jäst? Börjar den sakta tappa egenskaper efter eller hur ligger det till?

http://hreidmar.se

Uncle Joe

16 maj 2013 12:53

Hej, låter du en 24 timmarsdeg (dvs med 0.5% jäst) kalljäsa i några timmar extra märker iaf jag ingen skillnad. Jag har inte testat att jäsa en 24 deg i t ex 48h, men däremot "överskridit" rekommenderade 24h med några timmar utan problem. Om du vill prova att jäsa i 48h, testa att halvera jästmängden. Jag har provat detta och degen får då en distinkt smak som man inte får med en 24h deg. Lite mer åt brödhållet skulle jag väl säga men absolut inte dåligt.

 
Ingen bild

Mattias

14 maj 2013 01:23

Hej!

Går det lika bra att använda sin elvisp med degkrokar som att använda den maskinen du använder? Det ser ju ut att göra samma arbete? :)

//M

Uncle Joe

14 maj 2013 11:45

Hej,

Jag har aldrig provat detta men en elvisp snurrar väl betydligt fortare?
Kan tänka mig att degen då blir överarbetad rätt fort.
Jag tror även att motorn kan bli överhettad. :-)
Testa att knåda för hand i 7-8 minuter, det blir helt ok resultat.

 
Ingen bild

Kaj

10 april 2013 18:33

Hej!

Jag är nybliven pizza perfektionist :)
Har provat ditt recept på deg & skaffat pizzasten. Har beställt pizza o jämfört bröden.
Jag tycker inte min pizza har riktigt nått upp
till köp pizzans smak. Tycker det är mer smak i
pizzeriapizza. Något tips du har för att få mer smak? Hur är det med din tomatsås, några mängder på olika kryddorna du kan rekommendera
för att komma upp i riktig pizza smak?

/x-tra petig

Uncle Joe

10 april 2013 19:44

Hej, riktigt kul att se en engagerad pizzabakare. :)
Är det topping+tomatsåsen som du märker skillnaden i eller i själva degen? Det lät lite som att du vill förbättra den totala smakupplevelsen.

Jag vet vad du menar. En del pizzerior's pizzor har nån icke-identifierbar totalupplevelse(lukt/smak) som är svår att reproducera. Förutom att experimentera mer med tomatsåsen (t ex lite kraftigare kryddor, kanske en stänk olja i)kan det även bero på att de bakar hundratals pizzor i ugnen och det i sig lämnar en viss "efterdoft" som påverkar den färdiga pizzan som gräddas. Om du går in i en pizzahak, så luktar det ju väldigt karakteristiskt/speciellt och den speciella lukten har jag inte kunnat känna efter att ha bakat t ex 3-4 pizzor.

 
Ingen bild

Johan

4 februari 2013 17:34

Kan du varjäsa & sedan ha den i kylen några/någon timme eller förstörs den då? KAn den stå & jäsa hur länge som helst varmt om man inte skall baka pizzan direkt???

Uncle Joe

5 februari 2013 10:16

Hej,

Jag har aldrig provat detta, men teoretiskt så borde jäsningshastigheten gå långsammare om du placerar de varmjästa debollarna i kylskåpet. Men har du lagt i en halv kub jäst så kommer det inte att funka så bra ändå, om du vill ha degbollarna i kylskåpet mer än ett par timmar. Jag har t ex haft i 0.8 % jäst i degen och kalljäst i 24 timmar. Degbollarna blev väsentligt mycket större än 0.5% jästhalt.

Presentation

Fråga mig

66 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Mars 2011
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards