Helena
20 januari 2016 09:45
Resultatet:
Du har en syster som står vid spisen från kl 14-22...
8 kalljästa degar hade jag i min kyl. En deg gav två plåtar. Förberedde med att kavla ut och ha ett antal färdiga degar utkavlade på bakplåtspapper. Dessa stod i rumstemperatur i köket och visst, degen jäste och krympte ihop lite men inte nämnvärt. Vartefter gäster droppade in, la vi upp pizzadegen på plåt, adderade tillbehör och slängde in i ugnen. Skar upp i små snittar.
Det fanns massa chark, ost, ruccola - som gästerna kunde lägga på i efterhand. Men det går att dra en slutsats. Det var bara pizza och vin som gällde.. Chark, ost och ruccola har jag massor av efter festen.
Den mest efterfrågade pizzan var den vi hade mozzarella, vitkål (dra av några blad och riv sönder i mindre bitar), lite flingsalt och chiliflakes på. Otippad och väldigt väldigt gott. Olivolja på vitkålsbladen är ett måste så de blir krispiga i ugnen.
Totalt kom och gick ca 40 gäster.
Ingen pizzadeg kvar till att frysa ner. :-)